Comanda
telefonica

Vreti sa comandati
prin telefon?


Nimic mai simplu:
sunati la 021 209 45 12

(luni - vineri, intre 08:30-17:00)

Au inceput controalele din partea Oficiului pentru Combaterea Spalarii Banilor! Se verifica daca ati elaborat procedurile obligatorii prin Legea nr. 129/2019!

Aveti acum 5 proceduri editabile specifice gata scrise,
in concordanta cu cele mai noi modificari legislative!



Stimate contabil,
 
Cu siguranta, ultimul lucru pe care vi-l doriti in acest moment este o amenda de 150.000 de lei. Sau, si mai rau, dizolvarea societatii. 
 
Stim, suna a scenarii fanteziste, dar adevarul e ca vorbim aici despre pericole cat se poate de reale! Sanctiunile in cauza sunt prevazute negru pe alb in Legea nr. 129/2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si sunt aplicate cu strictete de organul de control specializat: Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB). 
 
Da, ONPCSB controleaza in aceasta perioada societati comerciale, experti contabili si contabili autorizati, consultanti fiscali, agenti imobiliari, persoane care exercita profesii juridice liberale etc., iar primul lucru pe care il verifica este daca exista procedurile care sa ateste ca au fost luate masurile prevazute de Legea nr. 129/2019.
 

Ce sunt aceste proceduri pe care le
cer la control inspectorii ONPCSB?


Foarte pe scurt, este vorba despre documente care dovedesc ca ati luat toate masurile pentru diminuarea riscului de spalare a banilor si de finantare a terorismului, conform Legii nr. 129/2019 cu modificarile si completarile ulterioare. Le vom detalia imediat, dar mai inainte sa va prezentam un beneficiu major pentru dvs.:


Aveti la dispozitie aceste proceduri deja redactate!
 

Ele sunt scrise impecabil de un colectiv de experti si va sunt oferite in format editabil, gata pentru a fi completate cu datele specifice activitatii dvs.! Le gasiti pe toate in lucrarea pe stick: Proceduri obligatorii. Spalarea banilor.

IMPORTANT!
Aceste proceduri tin cont de modificarile introduse prin O.U.G. nr. 111/2020, Legea nr. 101/2021, O.U.G. nr. 43/2021, OUG 53/2022, OUG 123/2022. Printre aceste modificari se numara introducerea Registrului central electronic pentru conturi de plati si conturi bancare, tranzactiile cu criptomonede, obligatiile privind beneficiarul real, noile entitati raportoare cum ar fi agentii si dezvoltatorii imobiliari, companiile care pun la dispozitie un sediu social etc.
 

Prezentati aceste proceduri si inspectorii nu vor avea ce sa obiecteze!
Scapati fara emotii de riscul amenzilor!

Ce obligatii va aduce Legea nr. 129/2019?
In cazul unui control, cum dovediti ca le-ati indeplinit?


Sunt foarte multe obligatiile pentru dvs. pe care le aduce Legea nr. 129/2019:
Vi le prezentam in continuare pe cele mai importante:

  1   Trebuie sa raportati catre Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor tranzactiile suspecte, daca aveti motive rezonabile sa credeti ca:

  • bunurile provin din savarsirea de infractiuni sau au legatura cu finantarea terorismului;
  • persoana sau imputernicitul/reprezentantul/mandatarul acesteia nu este cine pretinde a fi;
  2   Trebuie sa raportati catre Oficiu tranzactiile cu sume in numerar, in lei sau in valuta, a caror limita minima reprezinta echivalentul in lei a 10.000 euro. Si asta independent de existenta unor suspiciuni sau motive rezonabile de suspiciune.

  3   Trebuie sa depuneti declaratia privind beneficiarul real al persoanei juridice, obligatoriu la inmatricularea firmei si ori de cate ori intervine o modificare!

  4   Trebuie sa desemnati persoanelor cu responsabilitati in aplicarea Legii nr. 129/2019 si sa comunicati numele lor Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor.

  5    Trebuie sa stabiliti norme interne, mecanisme de control intern si proceduri de administrare a riscurilor de spalare a banilor.

Mai sunt numeroase alte obligatii, cum ar fi:
a) Obligatia de a aplica masurile de cunoastere a clientelei (art. 10-17);
b) Obligatia de a tine evidenta documentata a masurilor luate in vederea identificarii beneficiarilor reali (19)
c) Obligatia pastrarii documentelor care atesta aplicarea procedurilor de cunoastere a clientelei (art. 21) etc.

Lucrarea Proceduri obligatorii. Spalarea banilor va permite sa va indepliniti obligatia vizata cu precadere de inspectorii ONPCSB, anume aceea de la punctul 5 de mai sus, care va impune stabilirea unor proceduri de administrare a riscului de spalare a banilor.

Aceste proceduri constituie primul lucru pe care il verifica inspectorii pentru ca ele dovedesc fara dubiu ca ati acordat atentie respectarii prevederilor Legii nr. 129/2019. Vi le oferim redactate impecabil!


Cum arata aceste proceduri solicitate de inspectorii ONPCSB?

Sunt documente care atesta preocuparea dvs. pentru administrarea riscurilor de spalare a banilor si finantare a terorismului si care includ cel putin urmatoarele elemente:

a) masuri aplicabile in materie de cunoastere a clientelei;
b) masuri aplicabile in materie de raportare, pastrare a evidentelor si a tuturor documentelor conform cerintelor din prezenta lege si de furnizare prompta a datelor la solicitarea autoritatilor competente;
c) masuri aplicabile in materie de control intern, evaluare si gestionare a riscurilor, managementul de conformitate si comunicare;
d) masuri aplicabile in materie de protectie a personalului propriu implicat in procesul de aplicare a acestor politici, impotriva oricaror amenintari ori actiuni ostile sau discriminatorii;
e) instruirea si evaluarea periodica a angajatilor.

Lucrarea contine si altfel de documente, aprobate la nivelul conducerii de rang superior:

a) norme interne ce contin cel putin: masuri aplicabile in materie de cunoastere a clientelei; masuri aplicabile in materie de raportare si furnizare prompta a datelor la solicitarea autoritatilor competente; masuri de pastrare a evidentelor si a tuturor documentelor, conform cerintelor din Lege;
b) proceduri de administrare a riscurilor care contin cel putin masuri de identificare, evaluare si gestionare a riscurilor, precum si criteriile, aspectele, scenariile si intervalele de timp in functie de care se identifica tranzactiile legate intre ele;
c) proceduri care stabilesc mecanismele de control intern, de comunicare si management de conformitate;
d) proceduri care stabilesc mecanisme ce cuprind masuri aplicabile in materie de protectie a personalului propriu implicat in procesul de aplicare a acestor politici impotriva oricaror amenintari ori actiuni ostile sau discriminatorii;
e) politici de instruire si evaluare periodica a angajatilor.

In lucrare gasiti:
1) Procedura privind cunoasterea clientelei
2) Procedura de administrare a riscurilor
3) Procedura de control intern, comunicare, management de conformitate
4) Procedura de protectie a personalului propriu implicat in procesul de aplicare a acestor politici
5) Politici de instruire si evaluare periodica a angajatilor


Amenzile pot ajunge la 150.000 de lei!

Si asta doar pentru persoane fizice.
Pentru firme, la limita de 150.000 de lei, 
se adauga 10% din veniturile totale raportate la perioada fiscala incheiata, anterioara datei intocmirii procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei.

Aceste amenzi pot fi insotite totodata de sanctiuni complementare, ca de exemplu:

            • confiscarea unor sume
            • retragerea avizelor sau autorizatiilor
            • blocarea conturilor
            • inchiderea unor sucursale sau alte sedii secundare
            • informarea publicului asupra identitatii persoanei contraveniente si a faptei savarsite
            • dizolvarea societatii

 

Cum va protejati?
Comandati chiar acum lucrarea Proceduri obligatorii. Spalarea banilor. Veti avea astfel acces la informatii relevante privind obligatiile ce va revin si, urmand pas cu pas procedurile indicate, va veti pune la adapost de sanctiunile dure!

Avantajele dvs.:
1.
Aflati exact in ce mod va vizeaza Legea nr. 129/2019 cu modificarile si completarile ulterioare;
2. Scapati de orice neclaritate, veti sti cum sa lucrati cu usurinta, chiar daca unele modificari par complicate;
3. Aveti solutii clare pentru a aplica legea, sunteti la adapost de amenzi.


Produsul pe scurt:
Titlul: Proceduri obligatorii. Spalarea banilor
Format: memory-stick
Pret: 247 lei + 5% TVA (259.35 lei)
Garantie: 30 zile
 

Nu uitati!
Legea nr. 129/2019 aduce un volum mare de informatii noi, ce creeaza un climat de nesiguranta, mai ales ca amenzile sunt mari, iar obligatiile dvs. - deloc putine.

Va oferim cel mai eficient instrument de pregatire in activitatea dvs. profesionala: 
Pachetul "Combaterea Spalarii banilorcu 50% reducere:

 
  • Spalarea Banilor. Obligatii pentru contabili. Exemple practice - sistematizeaza informatiile relevante din Legea nr. 129/2019, pentru a va asigura o punere in aplicare facila a obligatiilor si pentru a va feri astfel de amenzi. De asemenea, va atrage atentia asupra unor riscuri de interpretare si va ofera solutii concrete.
  • Proceduri obligatorii. Spalarea banilor - contine 5 modele de proceduri editabile obligatorii pentru orice societate. Fiti pregatit pentru control! In lucrare gasiti: 1) Procedura privind cunoasterea clientelei; 2) Procedura de administrare a riscurilor; 3) Procedura de control intern, comunicare, management de conformitate; 4) Procedura de protectie a personalului propriu implicat in procesul de aplicare a acestor politici; 5) Politici de instruire si evaluare periodica a angajatilor

Pret pachet: 247 lei + 5% TVA = 259.35 lei
Redus cu 50% de la 494 lei + 5% TVA = 518.7 lei.

 

Cu stima,

Codruta Tomsa
Coordonator oferta
Divizia Fiscalitate Rentrop&Straton

M.B

GARANTIE 100%
Nu este nicio problema daca va razganditi asupra achizitiei dvs.!
Primiti toti banii inapoi!

Garantie 100%

Aveti la dispozitie o perioada de 30 de zile in care puteti solicita oricand restituirea sumei achitate.

In cazul in care ati achizitionat un produs fizic, va rugam sa il expediati pe adresa Rentrop & Straton, Bd. Basarabia nr. 256, Incinta Faur, sector 3, Bucuresti. Avem doar rugamintea sa suportati taxa de transport. In cazul unui serviciu sau produs online, e suficient sa ne comunicati intentia dvs. de a apela la garantie, prin e-mail (rs@rs.ro) sau telefonic (021-209.45.45). Banii va vor fi restituiti cu promptitudine fie direct in cont, fie prin mandat postal.

Produsele in format stick/CD functioneaza pe sistemele de operare Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7, 8 si 10. Cerintele hardware: 512 MB RAM, 300 MB HDD. In cazul produselor de tip abonament, pentru a vizualiza informatia actualizata la zi este necesara o conexiune la internet in timpul utilizarii.

Formular de comanda
Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Cumparati de 247 Lei si livrarea este gratuita!
Doar in luna decembrie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.
Bifati produsele dorite:

Proceduri Obligatorii Spalarea banilor

Va rugam completati
* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.

termenii si conditiile site-ului!

Produsele achizitionate pot fi vizualizate si online, folosind platforma RS Online, unica in Romania. Veti putea sa va logati imediat ce plata produsului este confirmata in contul nostru.
www.RSonline.ro
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.